torstai 13. lokakuuta 2011

Väriä vai mustavalkoa

Toisinaan kuvaustilanteessa tietää heti, onko kuva parempi mustavalkoisena vai värillisenä - toisinaan tätä päätöstä on vaikea tehdä vielä käsittelyvaiheessakaan. Jotkut kuvat vain yksinkertaisesti toimivat molempina, toiset taas kaipaavat ehdottomasti värejä - tai "värittömyyttä". Usein studiossa otetut henkilökuvat toimivat kumpanakin.

Minulla oli ilo kuvata suloista pientä poikaa, jolla oli mukana upea, ukin tekemä rekka-auto. Rekka-auto teksteineen ja ferrarin punaisine sävyineen piti mielestäni saada esille koko komeudessaan, nimenomaan värillisenä. Mutta mustavalkokäännöksiä katsoessani, en enää ollutkaan ihan varma: mustavalkoisuus toisaalta rauhoittaa kuvia, joissa on paljon sävyjä, toisaalta värit usein tuovat esiin kuvattavan luonnetta tai kuten tässä tapauksessa, ihanan kuvausrekvisiitan koko olemuksen. Mitä mieltä te olette - väri vai mustavalkoinen?

Tiukasti rajatuissa kasvokuvissa toimii mielestäni kumpi tahansa, tosin pojan kauniit säkenöivät silmät pääsevät paremmin oikeuksiinsa värillisenä.

Kiitos teille vanhemmille mahdollisuudesta kuvata reipasta pikkuistanne ja luvasta jakaa kuvat näin myös muiden kanssa!

2 kommenttia:

  1. Väri - ihan ehdottomasti tossa kuvassa mitä pohdit!!! Ilman mitään perusteluja;). Vaikka olenkin MV-kuvien ystävä, niin tämän vai kuuluu olla väreissä. Mun mielestä. onneksi digiaikana on NIIN helppoa tehdä molemmat:).

    Kauniit kuvat - siis TOSI kauniit! Ja toi auto on kyllä ihan huippu!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja, "Niin helppoa" taisi sisältää pientä sarkasmia. Ja SUURI kiitos kuuluu sinulle myös näiden kuvien onnistumisesta! Oli ilo jälleen työskennellä yhdessä.

    VastaaPoista