perjantai 23. syyskuuta 2011

Kesän juhlaa Part 2

Kesä on ihanaa aikaa ja kuten sanottu, kuvia kertyi runsaasti myös vapaa-ajalta. Perheen kuopus, 3-vuotias Viivi, joutuu nykyisiin olemaan äidin kameran linssiluteena. Isompien lasten ehdittyä jo teini-ikään, on perheen mukana kulkeminen vähentynyt ja aika kuluu omissa harrastuksissa sekä kavereiden kanssa. Onneksi muutama otos sentään tallentui tältäkin kesältä ja saan koko perheen taltioitua kesämuistojen kansioon!

Kesällä työ vie kuitenkin niin suuren osan ajasta että olemme päätyneet tekemään pieniä pyrähdyksiä kotisuomessa pitkien ulkomaanmatkojen sijaan. Ja kyllähän Suomessa riittääkin paljon ihania lomakohteita, joissa viihtyy kaikki aina perheen pienimmistä aikuisiin!

Enimmäkseen aikaa vietettiin mökkeillessä, uiden ja palloa potkien.


Ensimmäinen "isompi" retki suuntautui kohti Alahärmää ja Power Park -huvipuistoa. Suosittelen lämpimistä tätä kesäistä kohdetta kaikille lapsiperheille - huvipuistossa oli paljon koettavaa ihan pienimmillekin taaperoille, paikka oli siisti ja alueella ei ollut muiden huvipuistojen tapaan alkoholitarjoilua (lienee yksi syy alueen siisteyteen)! Myös isommat lapset viihtyivät hyvin ja tästä tuleekin varmasti meidän perheen vakiokohde.
Vietimme Alahärmässä pari yötä vuokramökissä kauniin järven rannalla, jossa lapset saivat pulahtaa lämpöiseen veteen ja aikuiset nauttia luonnorauhasta, grillatuista herkuista sekä ehkä "vähän liiankin hienon" mökin ylellisyydestä! Jos matkanne käy kohti Alahärmää, suosittelen tutustumaan Jääskän Loman upeisiin lomamökkeihin, aivan Power Parkin tuntumassa www.jaaskanloma.fi/.

Seuraavaksi teimme pienen päiväpyrähdyksen Mustion Linnan upeisiin maisemiin. Linnan puisto on kesäaikaan aivan uskomattoman kaunis ja ihasteltavaa riittää myös perheen pienemmille. Ainakin meidän pikkuneiti oli pakahtua onnesta päästyään tutustumaan ihan oikeaan "prinsessalinnaan" ja tällä kertaa hänen päivänsä kruunasi hääpari, jota kuvattiin Linnan puistossa - morsianhan oli ihka oikea prinsessa!!! Tämän jälkeen pikkuneiti onkin ollut hieman kateellinen äidille, kun "äiti saa kuvata oikeita prinssesoja".. Oli ihana huomata miten nykylapsetkin yhä jaksavat ilahtua pienistä asioista eikä aina tarvita tivoleita ja sirkushuveja!

Huvipuistoista ja retkistä huolimatta kesän ylivoimaiseksi kohokohdaksi muodostui kuitenkin jälleen kerran Liedon POP -pankin ja Liedon Parman järjestämät POPPI KISAT! Kisat on suunnattu kaikille alle kouluikäisille lapsille ja eri ikäryhmille on omat sarjansa. Kaikkein pienimmille on tarjolla juoksukilpailu (40 m), hieman isommille on juoksun lisäksi pallon heittoa ja vielä isommille lisäksi pituushyppyä.

Meidän neiti pääsi tänä vuonna sekä juoksemaan että heittämään palloa ja vaikka kultaa ei tullutkaan, oli riemu suunnatonta kun kaulaan sai ihan oman mitalin. Neidin mielestä se tarkoitti voittoa ja se riitti. Hienoa että paikalliset yritykset sekä urheiluseurat järjestävät liikunnallisia tempauksia, joilla saadaan taas ehkä muutamaan lapseen tarttumaan "jumppakärpänen" tai perheet muuten innostumaan liikkumaan lasten kanssa. 

Vaikka jännitys oli katossa, jaksoi poseeraaminenkin välillä innostaa. Kisan ja voiton riemun jälkeen iski kuitenkin armoton väsymys ja illalla maistui uni!


Se tällä erää kesän juhlista ja riennoista - seuraavaksi ehkä vähän ajankohtaisempia syksyn kuulumisia - ihanan raikasta syksyä kaikille!!

2 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania kollaaseja!!!
    Viivi on NIIN iskän näköinen;)!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja - siis ensimmäisestä lauseesta... Vaikka onhan Viivissä kyllä paljon isänsä piirteitä.

    VastaaPoista