maanantai 22. lokakuuta 2012

Lasten Tampere


Tampereella on viime aikoina lehdissä kirjoitettu  siitä, miten vähän kaupungilla on tarjottavaa lapsille. Muutimme Pirkkalaan, aivan Tampereen rajalle n. 5 kk sitten ja olen päässyt tutustumaan kaupunkiin ja sen tarjoamaan kulttuuriin sekä rientoihin ikään kuin maahanmuuttajan silmin.

Tämän kesän ja syksyn aikana olen viettänyt paljon aikaa perheen 4 vuotiaan kuopuksen kanssa ja saanut ilokseni huomata miten paljon uudella kotiseudullamme onkaan nähtävää ja koettavaa - ihan meille molemmille. Erilaisia tapahtumia ja markkinoita tuntuu olevan ehkäpä jo vähän liiaksikin mutta pysyvämpääkin ja ei-niin-kaupallista tarjontaakin on huikea määrä. Tampereen kirjaston lasten osasto on kokemisen arvoinen ja Lasten kulttuurikeskus Rulla tarjoaa mielenkiintoisia vaihtelevia näyttelyitä, joissa lapset pääsevät itsekin taiteilemaan ja osallistumaan kulttuurin tekemiseen. Viimeksi saimme tutustua Rullassa Pikkukakkosen lumoavaan maailmaan, jossa sai askarrella kaikkea kivaa, astua estradille esittämään taikuria tai nukketeatteria, tai vaikka hypätä Maltin ja Valtin ihastuttavan menopelin kyytiin.

Myös Viikinsaari on upea kohde lapsiperheille mutta Särkäniemi ei ehkä jaksa kiinnostaa kuin sen yhden pakollisen kerran kesässä. Kaupungin useat leikkipuistot ovat sen sijaan kyllä vertaansa vailla - ja vieläpä ilmaisia ajanviettopaikkoja! Tampereella näihin lasten keitaisiin on todella panostettu ja tekemistä riittää ihan kaiken ikäisille lapsille.
Tällä kertaa vierailimme Sorsapuistossa, jossa on runsaasti uusia, hyväkuntoisia telineitä ja keinuja upean kauniissa ympäristössä. Lehtensä pudottaneet vaahterat ja upeat sävyt toivat tietysti oman "kauneuslisänsä" tähän paikkaan mutta uskon että myös kesällä ja talvella puisto jaksaa viehättää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti