keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Perhekuvausta

Perhekuvaus on yksi haastavimmista henkilökuvauksen lajeista - varsinkin jos lapsia on useita ja ikäkin alle kouluiän. Haasteellisuudessaan perheiden kuvaaminen on toisaalta todella antoisaa ja onnistuminen palkitsevaa. Kuten aiemmin kirjoitin, perheiden kuvaaminen on jälleen kasvattamassa suosiotaan, mikä on ilahduttavaa.
Itse suosin perheiden osalta miljöökuvausta, sillä studiotilassa on aina vaikeampi saada kuviin rentoa otetta ja todellista luonnetta - toisaalta stabiilissa studio-olosuhteissa oikeaoppisen valaistuksen rakentaminen on helpompaa.
Lämpimillä keleillä luonto on varteenotettava vaihtoehto kuvausten toteuttamiseen, sillä ulkosalla lapset ovat yleensä omimmillaan ja kaunis ympäristö tuo kuviin yksilöllisyyttä. Mutta oma kotikin toimii ihanasti kuvauspaikkana, varsinkin jos kodista löytyy selkeitä pintoja ja rauhallisia, kuvaukselle otollisisa taustoja. Kotisohvalla kukin tuntee olonsa rentoutuneemmaksi ja jaksaa hymyillä luontevammin kuin vieraassa studioympäristössä.
Minulla oli ilo jälleen kerran tutustua ihaniin pienokaisiin - kolmeen valloittavaan siskokseen - sekä heidän kauniiseen kotiinsa. Perhe toivoi kuvia koko perheestä, sisarusparvesta sekä 1 vuotiaasta synttärisankarista omat potrettinsa. 
Aloitimme perhepotreteista, jotta pienokaiset ehtivät rauhassa tutustua uuteen tilanteeseen - turvallisesti omien vanhempien vieressä.

Vaalea selkeä seinäpinta rauhoittaa kuvia - myös yhtenäiset asut tekevät kuvista seesteisempiä ja itse kuvattavat nousevat päärooliin vaatteiden sijaan.

Ikkunan edessä kuvaaminen on haastavaa, sillä salamavalot tekevät helposti ikävät heijastumat ikkunapintaan. Jos tämän ongelman osaa ratkaista oikealla valaisusuunnalla, on ulkoa avautuva kaunis maisema täydellinen kuvaustausta. Ihanan suloinen sisaruskolmikko, jota oli ilo kuvata! 
1-vuotiaan pienokaisen aito riemu ja onni on ehkä kauneinta mitä maailma meille tarjoaa!
Toivottavasti perhekuvausten määrä jatkaa positiivista kehitystään, sillä mikäpä olisi ihanampi muisto lapsille kuin koko perhe taltioituna samaan kuvaan sekä suloiset potretit oman elämän eri vaiheista!
Kiitos tälle perheelle mahdollisuudesta toteuttaa heidän perhekuvansa sekä luvasta jakaa kuvia näin myös muiden kanssa.

1 kommentti: