tiistai 29. marraskuuta 2011

Piparkakkutalo lasten tyyliin

Joulun alla on ihana puuhastella pikkuaskareita yhdessä lasten kanssa ja sytytellä joulun odotuksen taianomaista tunnelmaa. Lasten ollessa vaippaikäisiä, koristelu ja muut puuhat onnistuivat vielä "äidin mielen mukaan", sisustukseen ja omaan, vähäeleiseen tyyliin sopivalla tavalla. Iän karttuessa lapsillekin vain valitettavasti alkaa kertyä omia näkemyksiä, jotka jostain kumman syystä eivät ole kovinkaan yhteneviä äidin näkemysten kanssa.

Tänä vuonna päätin vihdoin hellittää otetta ja antaa lasten mielikuvituksen ottaa vallan kodin koristelusta - ja se osoittautuikin huomattavasti helpommaksi ja mukavammaksi tieksi, vaikka illan tunteina saatankin yhä käydä hieman korjaamassa koristeiden paikkaa tai salakavalasti karsimassa väreihin sopimattomia pikku tonttuja piirongin laidalta.

Piparkakkutalommekin syntyi tänä vuonna siis täysin lasten voimin ja hankimme aiemmasta poiketen helppotekoisen puolivalmiin talon (Anna´s pepparkakor) sekä valmista sokerikuorrutetta, jolla koristelu sujuu ilman suurempaa sotkua myös neljä vuotiaan käsissä.

12 -vuotias innostui omien sanojensa mukaan "muuraamaan" piparkakkutaloa.


Koristelu vastaan maistelu

4-vuotiaan näkemys kauniista piparkakkutalosta (hups, ovikin taitaa olla väärinpäin)...

... ja 12-vuotiaan näkemys.


Tämä on kyllä ehdottomasti kaunein paras koskaan tekemämme piparkakkutalo , sillä se syntyi silkasta tekemisen riemusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti