maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kotiseutumatkailua - Tampere tutuksi osa 1

Tänä kesänä päätimme olla tekemättä sen suurempia matkoja, sillä uudessa kotikaupungissakin riittää paljon nähtävää ja koettavaa. Tampere tarjoaa kesäaikaan lukemattoman määrän erilaisia tapahtumia ja  kaupungin sekä lähiympäristön vehreys ja kauneus, lukuisat ulkoilualueet ja idylliset vanhat miljööt antavat jo itsessään matkailijalle paljon. Ravintolatarjontakin on runsas ja monipuolinen -  mutta tästä puolesta jossain vaiheessa enemmän, kunhan ehdimme testata erilaisia paikkoja.

Tammerfestiä en ehtinyt kokemaan, Kansainväliset Suurmarkkinat kuluivat töiden puitteissa mutta seuraavaksi vuorossa olevat kukkaisviikot koetan ehtiä tallentamaan. Tätä ennen teimme kuitenkin pienen päiväretken Tampereen edustalla sijaitsevaan Viikinsaareen, jossa koettavaa on kaiken ikäisille.


Reittiä Laukontori - Viikinsaari - Laukontori liikennöi Suomen Hopealinja. Lippujen hinnat olivat 20 minuutin matkasta ehkä hieman korkeat mutta toisaalta retki oli kyllä tekemisen arvoinen.

Matkalla näki mukavasti Tampereen sekä Pirkkalan rannat eri kuvakulmasta. Täsä kuvassa Pispalan näköalatorni.Saaren päärakennus on kaunis vanha pitsihuvila ja siinä sijaitsee a´la Carte ravintola terasseineen. Tällä kertaa emme vielä testanneet ravintolan anteja.

Toinen puoli saaresta on kaunista luontopolkua - juuri sopivan mittainen lapsillekin!      

Ja uimaanhan pitää aina päästä! Saarella on monta pientä kivaa hiekkarantaa ihanasti puiden suojassa.

Leikkipaikkakin tuli testattua ja todettua hyväksi.


Pisteenä i:n päällä  - ainakin perheen nuorimmaisen mielestä - oli poniratstastus.

Saariretken jälkeen päätimme suunnata nälkäisinä kotikulmillamme sijaitsevaan Daddy´s Diner -ravintolaan, joka on sisustettu vanhoista jenkkielokuvista tuttuun tyyliin. Myös ruokatarjonta on amerikkalainen: erilaisia hampurilaisannoksia, wingsejä ja muhkeita täytettyjä leipiä. 
Lasten annokset tarjoillaan hauskoissa pahviautoissa - tietysti vanhoja jenkkirautoja! Tässä Mustang (vaikka kuopuksen mielestä se on kyllä selkeästi ennemminkin "Keltangi"). Auton saa vielä halutessaan ottaa mukaan.


Wingsit olivat hyviä, vaikkakaan tulisin kastike ei ehkä ollut meidän makuumme tarpeeksi tulinen. Erilaisista dippikastikkeista paras oli ehdottomasti barbeque, sen sijaan sinihomejuustodippi oli melko mauton.

Hampurilaiset olivat meheviä mutta sämpylä olisi saanut ehkä olla houkuttelevamman näköinen. Maissi oli todella hyvää ja sopivasti hieman makeaksi maustettua.
Jälkiruokia olisi ollut tarjolla aina jenkkityyliin tarjoilluista pirtelöistä siirapilla maustettuihin vohveleihin mutta pääruoka-annokset olivat sen verran suuria, ettei tilaa jälkiruokaherkuille enää jäänyt. 

Itse en ole mikään jenkkimätön ystävä mutta paikka oli miljöön, tunnelman ja hyvän palvelun puolesta kokemisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti